Farklı bir lezzet. Sıradan mantar sotelerden sıkılanlara bu tarifi kesinlikle denemelerini tavsiye ederim 👌👌👌👌
MALZEMELER;
1 kg kemer patlıcan
500 gr mantar
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
1 kg kemer patlıcan
500 gr mantar
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Yarım çay bardağı su
Üzeri için,
domates
Biber
domates
Biber
YAPILIŞI; Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın ve tuzlu suya koyup 10 bekletin ve süzün. Süzdükten sonra kızartın ve borcama dizin. Borcam yoksa fırın tepsiside olur. Mantarları istediğiniz büyüklükte doğrayın ve tavaya sıvıyağ koyup mantarları kavurun. Karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada kıymayı kavurun ve kavrulan kıymaya doğradığınız soğanı tuzunu ve karabiberini ekleyin 1-2 dakika daha kavurduktan sonra salçasını ve 2 yemek kaşığı suyu ekleyip bir iki dakika daha kavurun ve altını kapatın. Patlıcanların üzerine sırasıyla mantarı dizin onun üzerinede kıymayı heryerine eşit şekilde dağıtın. En üstede biber ve domatesi istediğiniz şekilde dizin ve yarım su bardağı suyu yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder