Tarifi paylas

18 Ocak 2016 Pazartesi

PIRASALI PATATESLİ BÖREK




PIRASALI, PATATESLİ BÖREK

MALZEMELER;
 6 adet yufka
700 gr pırasa
2 adet patates
Tuz
Sıvıyağ
Pul biber
Karabiber
SOSLU İÇİN;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
100 gr margarin




    YAPILIŞI; Pırasaları doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı döküp Pırasaları ilave ediyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Kavrulan pırasanın üzerine rendelediğimiz patatesleri, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Kaseye sos için erittiğimiz margarini, sütü ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruZ. Yağladığımız fırın tepsisine yufkayı yerleştirip Kenarlarını dışa sarkıtıyoruz. Ikinci yufkayı ortadan ikiye kopardıktan sonra dalgalı olarak birinci yufkanın üzerine seriyoruz. Üstüne hazırladığımız sostan bolca döküyoruz böldüğümüz diğer parçayı üzerine yayıyoruz ve hazırladığımız iç harcın yarısını yayıyoruz. Yine yufkayı ikiye bölüp aynı şekilde her kata sos dökerek 2 tane yufka kalana kadar katları oluşturuyoruz. Kalan iç harcını yaydıktan sonra kalan 2 yufkayı aynı şekilde tepsiye yayıyoruz. Kenarlarına sarkıtmış olduğumuz yufkayı bir ucundan başlayarak yelpaze gibi kapatıyoruz. Üzerine yoğurt sürüp susam atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk kadar pişiriyoruz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...