Tarifi paylas

15 Ekim 2017 Pazar

BAKLAVA YUFKASIN' DA TAHİNLİ RULO







MALZEMELER
  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1.5 su bardağı tahin
  • 150 gr tereyağı
  • Üzeri için: Pudra şekeri
YAPILIŞI:
  1. Baklavalık yufkalardan ilkini mutfak tezgahına serin. Üzerine eritilmiş tere yağını az miktarda fırça yardımı ile sürün.
  2. Tekrar üzerine ikinci yufkayı serin ve aynı işlemi uygulayın.
  3. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra üzerine tahin sürün ve  1-2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin. Şekerin üzerine ölçüsü isteğinize göre ceviz serpiştirin.
  4. Ardından rulo şeklinde yufkaları sarın. Çok sıkı olmayacak şekilde.
  5.  Sardığımız yufkayı yaklaşık 4 cm uzunluğunda keselim  ve yağladığınız tepsiye dizin.Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
  6. Önceden Isıtılmış 170 derece  fırında üzeri kızarana dek pişirin. Yaklaşık 20 dk sürüyor.
  7. Servis yapmadan önce pudra şekeri serpiştirebilirsiniz kurabiyelerin üzerine.
  NOT: Tereyağını her kata süreceğiniz için bol bol sürmeyin çok yağlı olur. İsteyen margarinde kullanabilir.

                                     AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...