MALZEMELER
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1.5 su bardağı tahin
- 150 gr tereyağı
- Üzeri için: Pudra şekeri
YAPILIŞI:
- Baklavalık yufkalardan ilkini mutfak tezgahına serin. Üzerine eritilmiş tere yağını az miktarda fırça yardımı ile sürün.
- Tekrar üzerine ikinci yufkayı serin ve aynı işlemi uygulayın.
- Üçüncü yufkayı da serdikten sonra üzerine tahin sürün ve 1-2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin. Şekerin üzerine ölçüsü isteğinize göre ceviz serpiştirin.
- Ardından rulo şeklinde yufkaları sarın. Çok sıkı olmayacak şekilde.
- Sardığımız yufkayı yaklaşık 4 cm uzunluğunda keselim ve yağladığınız tepsiye dizin.Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Önceden Isıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Yaklaşık 20 dk sürüyor.
- Servis yapmadan önce pudra şekeri serpiştirebilirsiniz kurabiyelerin üzerine.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder