MALZEMELER:
KÖFTESİ İÇİN:
1,5 su bardağı ince bulgur( ben esmer bulgur kullandım)
1 çay bardağı irmik
yarım çay bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
karabiber
tuz
SOS İÇİN:
300 gr tavuk göğsü
300 gr mantar
1 yemek kaşığı salça
yarım yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon
Kuru nane
sıvıyağ
su
yarım çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI:
Bulgur ve irmik sıcak su ile ıslatılarak bulgur şişene kadar beklenir.
Un, salça, tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yapılan topalaklar unlanmış bir tepsiye konur.
Un, salça, tuz ve baharatlar eklenerek yoğrulur.Hamurdan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır. Yapılan topalaklar unlanmış bir tepsiye konur.
Tencereye sıvıyağı ve küp küp doğranmış tavuğu alın. Tavuğu kavurduktan sonra salçaları, ince doğranmış mantarı ve baharatları ilave edin. biraz kavurduktan sonra 1,5 litre su ilave edin. su kaynayınca limon tuzunu, köfteleri ve kuru naneyi ilave edin. Ocağın altını kısın ve kıvam alıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder