Tarifi paylas

2 Ocak 2016 Cumartesi

BENEKLİ KURABİYE






MALZEMELER:

200 gr margarin 1 adet yumurta 1,5 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı nişasta 2 yemek kaşığı süt 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao Aldığı kadar un





YAPILIŞI; Yoğurma kabına margarini, yumurta, pudra şekeri, nişasta, süt, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştırın. Azar azar un ekleyelerek yumuşak bir hamur elde edin. Yoğrulan hamuru iki eşit parçaya bölüp bir tanesine kakao ekleyip yoğurun. İki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Ayrıca nohut büyüklüğünde de parçalar koparıp onları da yuvarlayın. Ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarladığınız hamurlara nohut büyüklüğünde kopardıklarınızı aralıklı üzerini koyup bastırın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış fırında180 derecede 15-20 dk pişirin. soğumaya bırakın. Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Kurabiyeler çok sevimli olmuş..:) Sunumu çok güzel. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.. şirin olmuşlar. nişasta kurabiyelere çok yakışır

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...