Tarifi paylas

1 Şubat 2016 Pazartesi

PEYNİRLİ ACILI ÇÖREK





 MALZEMELER;

HAMURU İÇİN;

2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI KURU MAYA

ÜZERİ İÇİN;

2 ADET SOĞAN
YARIM KALIP BEYAZ PEYNİR
1 YEMEK KAŞIĞI  ACI BİBER SALÇASI
SIVI YAĞ
SUSAM


HAZIRLANIŞI:Sütü Cezve de ısıtıyoruz. Yoğurma kabına döküyoruz. Üzerine şekeri ve kuru mayayı ilave ediyoruz. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz beş dakika. Mayalanan sütün içine sıvı yağı, tuzu ilave edip azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamuru en az 1 saat dinlendiriyoruz. Hamur dinlenirken üzerinin harcını hazırlayalım. Soğanları soyup minik minik doğruyoruz. sıvı yağı, ufaladığımız beyaz peyniri, susamı ve salçayı soğana ilave edip iyice karıştırıyoruz.  Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Mayalalanan hamurumuz dan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Çay tabağı büyüklüğünde elimizle açıyoruz ve üzerine hazırladığımız harçtan yayıyoruz. önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

                                                                afiyet olsun...


Beyaz peynir yerine farklı peynirler veya lorda kullanabilirsiniz. Acı salçası olmayanlar acı pulbiber ilave edebilirler.









1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...