Tarifi paylas

10 Haziran 2017 Cumartesi

KIRMIZI KEK






MALZEMELER:

3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI GIDA BOYASI
2-2.5 SU BARDAĞI UN


ÜZERİ İÇİN:

1 PAKET SADE KREM ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
FRAMBUAZ SOS


YAPILIŞI: Kek hamurunu hazırlamak için gerekli olan yumurta ve toz şeker, derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ile süt ilave edilerek tekrar çırpılır. Elde edilen karışıma un, vanilya ve kabartma tozu elenerek ilave edilir ve karışana kadar çırpılır. Gıda boyası da eklenir karıştırılır.
Yağlanmış kelepçeli kalıba kek harcımız dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Kek pişerken diğer yanda krem şantisini arka yüzünde yazdığı şekilde hazırlayıp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz. Kek piştikten sonra soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kekimizi kalıptan çıkarıp kenarlarını kesiyoruz. Kestiğimiz parçaları robottan geçiriyoruz. Hazırladığımız krem şanti ile kekimizin her yerini kaplıyoruz. Robottan geçirdiğimiz parçaları kekin yan kısımlarına döküyoruz. Üzerini ahu dudu sos ile süslüyoruz. 

NOT: İsterseniz çilek ile veya çilekli sos ile süsleyebilirsiniz. 
                                                               AFİYET OLSUNN :)...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...