Tarifi paylas

29 Aralık 2015 Salı

KEK KALIBINDA POĞAÇA


MALZEMELER; 
ÇİÇEK POĞAÇA
Malzemeler;
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN; 1 YUMURTA SARISI
Susam
İÇİ İÇİN; Beyaz peynir
YAPILIŞI;
Sütü Cezve de ılıtıyoruz. Yoğurma kabına döküyoruz. Üzerine şekeri ve kurumaya yı ilave ediyoruz. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz beş dakika. Mayalanan sütün içine erittiğimiz margarini , sıvıyağı, tuzu ilave edip azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamuru en az 1 saat dinlendiriyoruz. Mayalalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Elimizle hamuru açıp içine peynirden koyup D Şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kapattığımız kısımlar üste gelecek şekilde yan yana diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp susamını atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet

olsun.

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...