MALZEMELER;
1 kg karnabahar
2 adet yumurta
2 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
1 kg karnabahar
2 adet yumurta
2 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz
İçi için ;
Kaşar peyniri
Kaşar peyniri
YAPILIŞI; karnabahar ı yumuşayana kadar haşlıyoruz. Suyunu süzüp çatal yardımı ile iyice eziyoruz. Ezdiğimiz karnabaharın üzerine yumurta, galeta unu, minik minik doğranmış soğan ve maydanozu, baharatlarını ve tuzunu da ekleyip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle inceltip açın içine küp şeklinde kesilmiş kaşar peyniri koyup kapatın. Kızgın yağda iki tarafıda kızarana kadar kızartın. Servise hazırrrr...
Ben yanında sos ile servis yaptım tabi tercihe kalmış.
Ben yanında sos ile servis yaptım tabi tercihe kalmış.
Sos için; 2 yemek kaşığı yoğurt, 4 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 adet dövülmüş sarımsak ve 1 çay kaşığı kuru nane.
Hepsini karıştırıp afiyetleee yiyebilirsiniz.
Hepsini karıştırıp afiyetleee yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Ellerine saglik :)
YanıtlaSilKarnabaharı çok severim. ilk fırsatta denemeliyim..:) ellerinize sağlık...
YanıtlaSiluzun zamandır düşünüyorum inşallah yapacağım ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim.
Sil