MALZEMELER;
1 LİTRE SÜT
1,5 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 LİTRE SÜT
1,5 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
Yapılışı;
Pirinçleri yıkayıp bir tencere alıyoruz. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ilave edip ara sıra karıştırarak nişastasının patlamasını sağlıyoruz. Suyunu çekip pirinçler iyice pişene kadar kaynatıyoruz. Sütü ilave edip kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 6-7 dakikayı bulabilir. Isıya dayanıklı kaselerin içine paylaştırıyoruz. Bir tepsiye kaselerimizi diziyoruz. Tepsinin dibine iki parmak soğuk su koyup sütlaçlarımızı önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sütlaçlar kızardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan sütlaçları buz dolabında 3_4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Pirinçleri yıkayıp bir tencere alıyoruz. Üzerini 2 parmak aşacak kadar su ilave edip ara sıra karıştırarak nişastasının patlamasını sağlıyoruz. Suyunu çekip pirinçler iyice pişene kadar kaynatıyoruz. Sütü ilave edip kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra şekeri ilave edip kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık 6-7 dakikayı bulabilir. Isıya dayanıklı kaselerin içine paylaştırıyoruz. Bir tepsiye kaselerimizi diziyoruz. Tepsinin dibine iki parmak soğuk su koyup sütlaçlarımızı önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sütlaçlar kızardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan sütlaçları buz dolabında 3_4 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Ellerinize sağlık... Çok lezzetli görünüyor.. Sevgiler..
YanıtlaSilcok tesekkur ederım
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Fırın sütlacı çok severim..:)) Sevgiler..
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Sil