Tarifi paylas

19 Ocak 2016 Salı

ÇİÇEK POĞAÇA



ÇİÇEK POĞAÇA
Malzemeler;
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr margarin
Dere otu
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN; 1 YUMURTA SARISI
Susam
İÇİ İÇİN; Beyaz peynir
YAPILIŞI;
Sütü Cezve de ılıtıyoruz. Yoğurma kabına döküyoruz. Üzerine şekeri ve kurumaya yı ilave ediyoruz. Ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz beş dakika. Mayalanan sütün içine erittiğimiz margarini , sıvıyağı, tuzu ilave edip azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz. Dereotunuda ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz. Hamuru uzun şekilde açıyoruz. peyniri hamura yayıyoruz. Rulo şeklinde sarıp iki ucunu birleştiriyoruz. Bıçakla aralıklı şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz hamuru yanlamasına hafifçe dönderiyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp susamını atıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYETT OLSUN


1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...