Tarifi paylas

18 Ocak 2016 Pazartesi

HAVUÇLU HİNDİSTAN CEVİZLİ BATON KEK

 
 
HAVUÇLU VE HİNDİSTAN CEVİZLİ BATON KEK


MALZEMELER;
 3 adet yumurta
1 su bardağı şeker...
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 adet havuç
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için ; fındık


YAPILIŞI;
Yumurta ve şekeri 4 dk kadar çırpıyoruz. Sütü ve yağı ilave edip karıştırıyoruZ.  Kabartma tozu ;vanilya ve unu elekten geçirip karışıma ekleyip karıştırıyoruZ. Rendelenmiş havuç,  hindistan cevizi ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış fırın kabına biraz un serpip hazırladığımız kekimizin harcını döküyoruz. Üzerine dövülmüş fındığı serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...