Tarifi paylas

18 Ocak 2016 Pazartesi

TAVUKLU MANTAR SOTE




TAVUKLU MANTAR SOTE
 
MALZEMELER;
 750 gr tavuk butu (kemiksiz)
Yarım kilo mantar
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber...
1 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
ÜZERİ İÇİN; kaşar peyniri



   YAPILIŞI;
Tavukları küp küp doğruyoruz. Tencereye sıvıyağı döküp tavukları ilave ediyoruz. Tavuk suyunu çekince 3-4 dk kavuruyoruz. Dada sonra jülyen doğradığımız soğanı ve biberleri , sarımsağı ilave edip bi kaç dakika pişiriyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruZ. Mantarını ilave ediyoruz. 5 dk kadar pişirip domatezini ve baharatlarını , tuzunu ilave ediyoruz. Yemeğimizi suyunu çekene kadar pişirip güveç kabına alıyoruz. Sunumu bu şekilde daha şık oluyor. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip kaşarı eriyene kadar fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsunnn...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...