MALZEMELER;
- 1 paket Kemalpaşa tatlısı ( 150 gr ) arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- Kemalpaşa tatlısını arkasındaki pişirme miktarına göre pişirin ve süzerek şerbetten çıkarın.
- Kreması için 5 bardak sütü,nişastayı,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ve margarini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
- Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlısını 30 cm çapında borcama dizin üzerine sıcak muhallebiyi dökün buzdolabında en az 4 saat veya bir gece dinlenmesi daha iyi olur :)
- Dinlenmiş olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı şerbetini salacaktır fazla suyunu dikkatlice dökün Kemalpaşa tatlısını kenarlarını spatula ile sıyırın servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin ve servis yapın
- Afiyet Olsun
Sunumu da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil