Tarifi paylas

23 Ocak 2016 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI



MALZEMELER;
  • 1 paket  Kemalpaşa tatlısı  ( 150 gr ) arkasındaki pişirme miktarına göre şeker ve su
Muhallebisi  için
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 çorba kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
       YAPILIŞI;
  • Kemalpaşa tatlısını arkasındaki pişirme miktarına göre pişirin ve süzerek şerbetten çıkarın.
  • Kreması için 5 bardak sütü,nişastayı,unu,şekeri,iyice karıştırın ocağa alın karıştırarak pişirin, kremanız kaynamaya başlayınca şekerli vanilini ve margarini ilave edip iyice karıştırın ve kısık ateşte bir kaç dakika kadar daha pişirip ocaktan alın.
  • Şerbetini çeken Kemalpaşa tatlısını 30 cm çapında borcama dizin üzerine sıcak muhallebiyi dökün buzdolabında en az 4 saat veya  bir gece dinlenmesi daha iyi olur :)
  • Dinlenmiş olan muhallebili Kemalpaşa tatlısı şerbetini salacaktır fazla suyunu dikkatlice dökün Kemalpaşa tatlısını kenarlarını spatula ile sıyırın servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirin ve servis yapın
  • Afiyet Olsun





1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...