Tarifi paylas

22 Ocak 2016 Cuma

PAÇANGA BÖREĞİ


MALZEMELER;

  • 2 adet yufka
  • 100 gr. pastırma
  • 150 gr. kaşar peyniri
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • Kızartmak içi sıvıyağ
  • YAPILIŞI; Domatesleri ufak ufak doğrayın. Biberleri ikiye bölün. Tohumlarını temizleyin. biberleride doğrayın ve domatesle karıştırın. 
  • İki tane yufkayı üst üste serip hepsini sekiz üçgen elde edecek şekilde kesin.
  • Üçgen kestiğimiz yufkaların geniş tarafına pastırmayı, domates, biberi ve kaşarı koyup rulo şeklinde saralım. (Çok sıkmadan sigara böreği sarar gibi). Daha sonra Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz. (Kızartığımız börekleri peçeteye koyup yağının çekmesini sağlayabilirsiniz.)
  • Dilerseniz paçanga böreğini fırında da pişirebilirsiniz, bunun için yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğinizi pişirebilirsiniz.
  •    AFİYET OLSUN

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...