Tarifi paylas

2 Ocak 2016 Cumartesi

PARMAK TATLISI



PARMAK TATLISI
MALZEMELER; 1 adet yumurta 100 gr margarin 1 su bardağı sıvıyağ 5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çimdik tuz 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı irmik Un Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Bulamak için: Bir kase irmik
YAPILIŞI; öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbeti kaynamaya bırakın kaynadıktan 15 dakika sonra ocağın altını kapatın. Tatlı için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve azar azar ununu ekleyip yoğurun.kulak memesi kıvamında olacak hamur. Parmak şekli verip irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra bir iki dakika dinlendirip ılık şerbeti üzerine dökün. En az yarım saat dinlendirin servise hazır Afiyet olsun

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...