Tarifi paylas

2 Ocak 2016 Cumartesi

ISPANAKLI KİŞ



ISPANAKLI KİŞ
MALZEMELER; 125 Gr tereyağı 1 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta 1,5 su bardağı un
İç malzemeleri; 750 gr ıspanak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvıyağı 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt Tuz Karabiber Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar Üzeri için; kaşar peyniri
YAPILIŞI; hamuru için tereyağını un ile iyice karın. Yumurta ve yoğurdu ilave edip kulak memesi kıvamında yoğurun. Yağladığımız kalıbımıza hamuru yayıp çatalla tabanına delikler açın. Fırında 5 dakika kadar pişirip çıkarın.
Ispanakları yıkayıp bütün hali ile kaynamış suya daldırıyoruz. Hafif yumaşayacaktır. İstediğiniz büyüklükte doğrayın. Tereyağı ve sıvıyağı Tencereye alın unu ilave edip hafif kavurun. Sütü ilave edin. Çırpıcı tel ile hızlıca çırpın.tuz ve karabiberini ekleyin ve kaynayana kadar pişirin. 2 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp kaşarı ilave edin. Doğradığımız Ispanakları hazırladıpımız beşamel sosun içine atıp karıştırın. Biraz pişirdiğimiz kiş hamuruna dökün üzerine kaşar peyniri ekleyip fırına tekrar sürün. Üzerinde ki peyniri kızarınca fırından çıkarın. AFİYETT OLSUN...

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...