MALZEMELER:
6 ADET PATATES
3 ADET HAVUÇ
YARIM LİMON
3 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU MAYONEZ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
KURU NANE
TUZ
SIVIYAĞ
Süslemek için:biberli zeytin, biber ve salatalık turşusu
YAPILIŞI: Patatesleri ister soyun isterseniz kabuklu olarak haşlayın. Havuçları tıraşlayın ve ayrı bir tencerede hafif yumuşaması için haşlıyoruz.
Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyup karıştırma kabına rendeliyoruz. Üzerine havuçları da rendeleyip diğer bütün malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. kelepçeli kalıbın alt zemini çıkarıp, üst parçasını servis tabağına yerleştiriyoruz. Kalıbın içerisine hazırladığımız patates salatasını boşaltıyoruz. Kaşık yardımı ile üzerine bastırarak düzleştiriyoruz.
Salatamızı kalıbından çıkarmadan önce yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız salatamızın kalıbını çıkarıyoruz ve istediğimiz şekilde süslüyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder