Tarifi paylas

29 Mayıs 2017 Pazartesi

FIRINDA YUMURTALI EKMEK





MALZEMELER;,
1 ADET SOMUN EKMEK
3 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ

YAPILIŞI;Ekmeği baş parmak uzunluğunda kesiyoruz. Yumurtaya istediğimiz miktarda tuzu ekleyip çırpıyoruz ve ekmek dilimlerini yumurtaya arkalı önlü iyice buluyoruz. Fırın tepsisini yağlayıp yumurtaya batırdığımız ekmekleri diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz.
                        AFİYET OLSUN...
         İçinizden yumurtalı ekmek kızartılarak yapılır dediğinizi duyar gibiyim canlar :) inanın böyle daha hafif ve çıtır çıtır oluyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ben çoçuklar dan dolayı sade yapmayı tercih ettim siz arzu ederseniz karabiber ve pulbiber de ekleyebilirsiniz yumurtaya.
           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...