MALZEMELER:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri (toplam 200 gr).
SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı nescafe
ÜZERİ İÇİN:
2 Çorba kaşığı kakao
1 su bardağı ılık süt
HAZIRLANIŞI: Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, unu, yumurta sarısını, nişastayı ve vanilyayı koyalım.Orta ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.Sonra içine labne peyniri ilave edip çırpma teliyle iyice karıştıralım. Ben kek kalıbı kullandım siz borcam da kullanabilirsiniz. Kalıbı streçle kaplayın ve hazırladığınız kremadan içine üçte birini dökün. Sosu için; geniş bir kaba ılık sütü ve kahveyi koyup karıştıralım.
BU karışımda kedidillerini arkalı önlü ıslayıp kalıba döktüğümüz kremanın üzerine tek sıra dizelim. Üzerine kalan kremanın yarısını dökelim ve tekrar kedi dillerini ıslayıp dizelim. Kalan kremamızı da döküp düzgünce yayalım. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur ve şekli daha düzgün çıkar. Benim acele servis etmem gerektiği için 3 saat buzlukta bekletikten sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip streci çıkardım. Üzerine çay süzeği ile kakaoyu eşit miktarda serpip servis yapailirsiniz.
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder