Tarifi paylas

31 Aralık 2015 Perşembe

BAHARATLI ÇUBUKLAR

150 GR margarin 1 paket kabartma tozu 2 y.k yoğurt 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı reyhan 1 çay kaşığı toz mahlep 1 çay kaşığı tuz Un ÜZERİ İÇİN; Susam Çörek otu YAPILIŞI; Oda sıcaklığında yumuşamış margarini yoğurma kabına alın. Tuz, pulbiber, reyhan, mahlep, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru un Serpilmiş tezgaha alıp 2-3 dakika daha yoğurun. Üzerine temiz bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın tek tek yuvarlayıp uzatarak ince, uzun çubuklar hazırlayın. Çörek otu ve susamı bir kasede karıştırın. Hazırladığınız çubuklar susam karışımına bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları kahverengi olana kadar pişirin. .. AFİYETTT OLSUNN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...