Tarifi paylas

31 Aralık 2015 Perşembe

BİTLİ KURABİYE

Malzemeler; 150 GR margarin Yarım su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı çörekotu Aldığı kadar un Üzeri için; 1 YUMURTA SARISI YAPILIŞI; Margarini, sıvıyağı, mahlep, şeker, tuz,pulbiber, sirke, kabartma tozu, yumurta, ve çörekotunu derin bir kaba koyuyoruz. Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonra Hamurdan ufak parçalar alın ve elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında 25-30 dk kadar pişirin. Afiyet olsun. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...