Tarifi paylas

31 Aralık 2015 Perşembe



PİLELİ BÖREK MALZEMELER; 500 GR Beyaz peynir 5 adet yufka Üzeri için; 1 yumurta 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt Çörek otu YAPILIŞI; Bir tane yufkayı tezgahın üzerine serin. Ufaladığınız peyniri yufkanın üzerine serpin. Yufkayı iki ucundan ortaya doğru büzün. Büzülen yufkayı üç eşit parçaya bölün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde uygulayın. Büyük bi kasede yoğurt, süt, sıvıyağı ve yumurtayı iyice çırpın ve böreğin üzerine dökün. Her yerine eşit dağıtmaya özen gösterin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...