Tarifi paylas

31 Aralık 2015 Perşembe

BULGUR PİLAVLI ÇÖP ŞİŞ

Hiç kimse bu lezzete Hayır diyemeyecek. Yapımı çok kolay lezzeti şahane ... tavsiye ederimm mutlaka deneyin.

BULGUR PİLAVLI ÇÖP ŞİŞ

MALZEMELER;
2 Su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
3,5 su bardağı et suyu veya su

Çöp şiş için;
400 gr kuzu eti
2 biber
3 domates
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

YAPILIŞI;
Tencereye tereyağını alıp eritiyoruz. Üzerine salçaları ekleyip 2 dk kavuruyoruz. Yıkanmış, suyu süzülmüş bulguru üzerine döküp kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu, suyunu şlave edip kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz.
Kuşbaşı doğranmış etlerin üzerine tuz, karabiber serpiyoruz. Domatesle biberleri de aynı büyüklükte doğruyoruz. Şişlere sırasıyla bir et, bir domates, bir et, bir biber olarak sırayla diziyoruz. Tüm malzemeleri şişlere dizip tepsiye aldıktan sonra üzerine hafifçe sıvıyağı gezdiriyoruz. 250 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Demlenen pilavımızı servis edeceğimiz tabağa alıp üzerine şişlerimizi diziyoruz.
Afiyet olsun...

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...