Tarifi paylas

31 Aralık 2015 Perşembe

TAVUK KIZARTMA

Çok kolay bir tarif. Lezzeti son derece güzel. Yapım aşaması uzun zaman almıyor. Sosun içinde 4-5 saat bekletirseniz lezzetini ikiye katlarsınız.
SARIMSAKLI YOĞURTLU TAVUK KIZARTMA

 MALZEMELER;
 1 kg tavuk göğüs
10 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz

KIZARTMAK İÇİN; Sıvıyağ

 YAPILIŞI; tavukları ince yassı şeklinde doğrayın. Büyük bir kasede yoğurt, salça, tuz, baharatları ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın. Tavukları ekkeyin. Tavukları ne kadar sosta bekletirseniz o kadar içine çeker ve yumuşacık olur. Tavaya sıvıyağı döküp iyice kızdırın ve tavukları kızartın. Afiyet olsun. ..

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...