Çok kolay bir tarif. Lezzeti son derece güzel. Yapım aşaması uzun zaman almıyor. Sosun içinde 4-5 saat bekletirseniz lezzetini ikiye katlarsınız.
SARIMSAKLI YOĞURTLU TAVUK KIZARTMA
MALZEMELER;
1 kg tavuk göğüs
10 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
KIZARTMAK İÇİN;
Sıvıyağ
YAPILIŞI; tavukları ince yassı şeklinde doğrayın. Büyük bir kasede yoğurt, salça, tuz, baharatları ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın. Tavukları ekkeyin. Tavukları ne kadar sosta bekletirseniz o kadar içine çeker ve yumuşacık olur. Tavaya sıvıyağı döküp iyice kızdırın ve tavukları kızartın.
Afiyet olsun. ..
Tarifi paylas
31 Aralık 2015 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerine saglik , nefis görünüyor
YanıtlaSilcok tesekkur ederım
Sil