MALZEMELER;
300 GR kuşbaşı et
3 adet patates
3 Su bardağı pilavlık pirinç
5 su bardağı su
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Sıvıyağ
300 GR kuşbaşı et
3 adet patates
3 Su bardağı pilavlık pirinç
5 su bardağı su
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Sıvıyağ
YAPILIŞI; patatesleri soyun ve halka halka doğrayın. Kızartıp tencerenin tabanına yerleştirin. Başka bir tencerede etleri kavurun tuzunu ilave edin ve patateslerin üzerine yerleştirin. Tavaya sıvıyağı dökün ve pirinci kavurun. Tuzu,karabiberi ve kimyonu ekleyin ve karıştırın. Etlerin üzerine dökün ve suyunu ilave edin. Önce harlı ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Suyunu çektikten sonra demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı servis tabağına ters çevirin.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder