MALZEMELER; ...
Hamuru için; 7 bardak un
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
750 gr ıspanak
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI;
Ispanakları yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın ve büyük bir kasede ıspanak, soğan, tuz, sıvıyağı ve karabiberini ekleyip karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un ve diğer malzemeleri koyup kulak memesi kıvamında yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 12 bezeye bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak0 üst üste koyun ve 15 dk dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tezgah üzerinde elinizle esneterek açın. Bir ucuna iç harcından koyup rulo halinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak yerleştirin. Bu şekilde diğer bezeleride açıp yerleştirin ve üzerine sıvıyağ sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Devamını Gör750 gr ıspanak
2 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Sıvıyağ
YAPILIŞI;
Ispanakları yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğanları küçük parçalar halinde doğrayın ve büyük bir kasede ıspanak, soğan, tuz, sıvıyağı ve karabiberini ekleyip karıştırın. Hamur için yoğurma kabına un ve diğer malzemeleri koyup kulak memesi kıvamında yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 12 bezeye bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak0 üst üste koyun ve 15 dk dinlendirin. Dinlenmiş hamuru tezgah üzerinde elinizle esneterek açın. Bir ucuna iç harcından koyup rulo halinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak yerleştirin. Bu şekilde diğer bezeleride açıp yerleştirin ve üzerine sıvıyağ sürüp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder